Продукти:
• 5 кг чушки
• 2 кг червени домати
• 1 кг зелени домати
• 1 кг моркови
• 1 кг кисели ябълки
• 500 г тиква
• 2 ч.ч. орехови ядки
• 1 патладжан
• 3 глави лук
• 1-2 глави чесън
• 1 връзка магданоз
• 1 пликче зелен или бял пипер
• 1 ч.л. кимион
• 1 ч.л. анасоново семе
• 3 щипки канела
• 2 щипки хрян
• 2 щипки кориандър
• 1 игличка розмарин
• 2 ч.ч. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на едри филийки и го запичаме на скара. Нарязваме патладжана на колелца, оставяме го да се отцеди от горчивия сок и го прекарваме през месомелачка заедно с чушките и лука. Сваряваме и пасираме морковите, тиквата и ябълките.
Приготвяме пюре от доматите и смесваме с останалите зеленчуци. Прибавяме олиото, нарязаните зелении, едро нарязаните орехи, счукания чесън и подправките. Посоляваме и варим 30 мин, като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица.
Разсипваме готовата лютеница в буркани, затваряме и стерилизираме 10 мин.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...