Кулинарни рецепти » Домашна лютеница със зелении

 Домашна лютеница със зелении

Продукти:

• 7-8 кг меки и узрели домати
• 2-3 връзки магданоз
• 2 стръка целина
• 1 стрък копър
• 2 листа босилек
• 2-3 глави чесън
• 1 с.л. захар
• 1 щипка кориандър
• 1 щипка стрит хрян
• черен пипер, кимион, сол

Начин на приготвяне:

Подбираме меки, добре узрели домати, нарязваме ги на парчета и слагаме в тенджера да се варят, докато водата се изпари. Щом сместа се сгъсти, слагаме захарта, нарязания чесън, наситнените магданоз, копър, целина и босилек, Прибавяме кориандъра и хряна и подправяме на вкус с кимион, черен пипер и сол.

Отстраняваме от огъня и насипваме в предварително затоплени бурканчета. Затваряме плътно с капачки и обръщаме бурканите надолу. Оставяме така едно денонощие, а после прибираме на хладно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало