Кулинарни рецепти » Домашна лютеница със зелении

 Домашна лютеница със зелении

Продукти:

• 7-8 кг меки и узрели домати
• 2-3 връзки магданоз
• 2 стръка целина
• 1 стрък копър
• 2 листа босилек
• 2-3 глави чесън
• 1 с.л. захар
• 1 щипка кориандър
• 1 щипка стрит хрян
• черен пипер, кимион, сол

Начин на приготвяне:

Подбираме меки, добре узрели домати, нарязваме ги на парчета и слагаме в тенджера да се варят, докато водата се изпари. Щом сместа се сгъсти, слагаме захарта, нарязания чесън, наситнените магданоз, копър, целина и босилек, Прибавяме кориандъра и хряна и подправяме на вкус с кимион, черен пипер и сол.

Отстраняваме от огъня и насипваме в предварително затоплени бурканчета. Затваряме плътно с капачки и обръщаме бурканите надолу. Оставяме така едно денонощие, а после прибираме на хладно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало