Продукти:
• 5 кг червена капия
• 750 г моркови
• 800 г доматено пюре
• 1 глава счукан чесън
• 1 ч.ч. олио
• 1 връзка магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка.
Сваряваме морковите, пасираме ги и ги смесваме с чушките, доматеното пюре, олиото, чесъна и ситно нарязания магданоз. Посоляваме на вкус, разбъркваме и разпределяме в бурканчета.
Стерилизираме 10 мин.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...