Продукти:
• 4 големи козуначени кифли
• 4 банана
• 4 с.л. течна сметана
• 3 с.л. конфитюр от кайсии
• 3 с.л. кафява захар
• 5 с.л. краве масло или кокосова мазнина с масло
• 3 яйца
• 1 непълна ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. захар
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Нарязваме кифлите на кръгчета и ги нареждаме в добре намаслена тавичка. Разпределяме колелцата от бананите отгоре, поръсваме със захарта, поливаме със сметаната, объркана с конфитюра.
Така правим 2 тестени реда с пълнеж и слагаме отгоре фолио.
Запичаме в сгорещена фурна за кратко, сваляме покритието, поливаме със сместа от яйцата и млякото, ароматизирано с ванилията, връщаме обратно във фурната до порозовяване.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...