Продукти:
• 5 ябълки
• 6 кайсии
• 3 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. брашно
• 50 г краве масло
• амонячна сода
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта до побеляване. Прибавяме брашното, предварително пресято със содата.
Намазваме с маслото дъното на тава, в която разстиламе измитите, обелени и нарязани на кубчета ябълки и кайсии и изсипваме яйчната смес върху тях.
Печем сладкиша в умерена фурна до зачервяване. Изчакваме го да изстине и го обръщаме в тортена чиния. Обилно поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...