Продукти:
• 1 ч.ч. захар
• 100 г краве масло
• 4 яйца
• 1 и 1/2 ч.ч. брашно
• 2 ванилии
• 1 и 1/2 ч.л. бакпуловер
• 2 с.л. галета
• 3 с.л. ситно счукани орехови ядки
• 400 г френско грозде
• 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Към омекналото и разбито масло прибавяме последователно половината от захарта, 1 яйце и 3 жълтъка, 1 щипка сол и ванилията. Разбиваме сместа добре и към нея лъжица по лъжица прибавяме пресятото с бакпуловера брашно.
Изсипваме тестото в намазана и поръсена с галета тортена форма и печем в умерена фурна около 20 минути. Оставяме да изстине и отгоре нареждаме измитите и подсушени зърна френско грозде и заливаме със разбитите на твърд сняг белтъци, останалата захар и ореховите ядки.
Връщаме сладкиша във фурната и печем до готовност. Сервираме го нарязан на триъгълници.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...