Продукти:
• 200 г сушени плодове
• 150 г почистена тиква
• 1 к.ч. захар
• брашно – колкото поеме
• 1 пакетче краве масло
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Накисваме сушените плодове за 3-4 часа в хладка вода, след което ги отцеждаме и ги сваряваме заедно с нарязаната тиква. После ги смесваме със захарта и брашното и омесваме твърдо тесто.
Разтопяваме в тавичка половината от маслото и хубаво я намазваме. Разстиламе вътре тестото и печем в умерено загрята фурна.
Когато тестото се позачерви, разпределяме отгоре останалото масло, нарязано на люспи, и продължаваме да печем, докато сладкишът поеме мазнината. Накрая поръсваме готовия сладкиш с пудра захар.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...