Продукти:
• 500 г бутер тесто
• 250 г неосолена извара
• 100 г захар
• кора и сок от 1 лимон
• 1яйце
• нарязани плодове (най-добре праскови)
Начин на приготвяне:
От бутер тестото изрязваме 2 кори в зависимост от големината на тавичката, като едната трябва да е малко по-голяма от другата.
Приготвяме плънка от изварата, захарта, настърганата кора и сока от лимона.
В тавичката поставяме по-голямата кора и върху нея разстиламе изварената плънка. Върху изварата нареждаме нарязаните плодове и покриваме с другата кора.
Краищата на долната кора похлупваме върху горната. Намазваме с разбитото с малко вода или прясно мляко яйце и печем в умерена фурна при 220°С.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...