Кулинарни рецепти » Плодова грис-халва

 Плодова грис-халва

Продукти:

• 1 1/2 ч.ч. грис
• 1/2 ч.ч. краве масло
• 1/2 ч.ч. нарязани бадемови или орехови ядки
• 2 ч.ч. вода
• 1 ч.ч. захар
• 250 г ароматен плод (ягоди, малини, боровинки)
• 1 к. ч. стафиди
• пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

На умерен котлон пържим в предварително сгорещеното масло гриса и ядките, докато станат златисти. Сваряваме във водата захарта и изчистените плодове, прецеждаме и претриваме през цедка.

Заливаме гриса с тази гореща течност, в която сме прибавили накрая и измитите стафиди. Варим още 5 минути, докато грисът поеме сиропа, като бъркаме непрекъснато.

Сваляме от котлона халвата и я покриваме с дебела кърпа, а върху нея слагаме капак. Задушаваме половин час, след което разронваме с лъжица. Завиваме я отново, докато изстине.

Поднасяме я поръсена с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Начало