Продукти:
• 3 яйца
• 1ч.ч. захар
• 1/2 ч.ч. олио
• 2 ч.ч. брашно
• 1 бакпулвер
• 1/2 канела
• 1/2 ч.ч. счукани орехи
• 500г обелени и нарязани на дребно кайсии
• 200мл прясно мляко
• 1 пакетче сметана на прах
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта. Прибавяме олиото, брашното с бакпулвера и канелата, орехите и кайсиите. Объркваме всичко добре и изсипваме сместа в тава намазана с олио и поръсена с брашно.
Печем сладкиша в умерена фурна. Изчакваме да изстине и намазваме със сметаната, която предварително сме разбили с прясното мляко.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...