Кулинарни рецепти » Ябълков пай /постен/

 Ябълков пай /постен/

Продукти:

• 500 г ябълки
• 1 ч.ч. пудра захар
• 1/2 ч.ч. брашно
• 6 яйца
• 1-2 с.л. галета
• 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Избиваме белтъците на сняг. Към тях прибавяме лъжица по лъжица брашното, захарта и жълтъците, които сме разбили отделно.

Половината от тази смес изсипваме в намазнена тавичка. Разстиламе обелените и настъргани ябълки, поръсваме с малко захар, галета, объркана с ванилия, орехи.

Покриваме ябълковия пласт с останалото тесто и печем. Нарязваме изстиналия десерт на парчета и по желание поръсваме с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало