Продукти:
• 500 г сини сливи
• 1 филия сух бял хляб
• 1 ч.ч. пудра захар
• половин пакетче краве масло
• 3 с.л. брашно
• 4 жълтъка
• 1 с.л. стафиди
Начин на приготвяне:
Измиваме сливите, разделяме ги на две и изваждаме костилките. Заливаме ги с вряла вода и ги оставяме да киснат няколко минути. След това прецеждаме и натрошаваме в сока сухия хляб.
Когато хлябът набъбне, прибавяме маслото, пудрата захар, брашното, жълтъците, които предварително сме разбили, стафидите и сливите. Разбъркваме всичко много добре с миксер и изсипваме сместа в намаслена и поръсена с брашно форма.
Печем в умерена фурна около час и половина. Изваждаме сладкиша от формата едва след като изстине.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...