Кулинарни рецепти » Пай с круши

 Пай с круши

Продукти:

• 3-4 круши
• 1 пакетче краве масло
• 200 г пудра захар
• 4 яйца
• 1 ч.ч. брашно
• 1 бакпулвер
• 1 к.ч. прясно мляко

Начин на приготвяне:

Обелваме крушите, почистваме ги от семената и ги нарязваме на тънки резенчета. Разбиваме петнадесетина минути маслото с пудрата захар, от която сме отделили 3-4 с.л. за белтъците. Последователно прибавяме жълтъците, пресятото с бакпулвера брашно и прясното мляко.

Разбиваме сместа добре, изсипваме я в намаслена форма за торта и я изпичаме до златист цвят.

Върху така приготвения блат нареждаме плътно резенчетата от крушите и покриваме с белтъците, които сме разбили с отделената пудра захар. Отново запичаме пая, докато белтъците порозовеят.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало