Кулинарни рецепти » Пай с круши

 Пай с круши

Продукти:

• 3-4 круши
• 1 пакетче краве масло
• 200 г пудра захар
• 4 яйца
• 1 ч.ч. брашно
• 1 бакпулвер
• 1 к.ч. прясно мляко

Начин на приготвяне:

Обелваме крушите, почистваме ги от семената и ги нарязваме на тънки резенчета. Разбиваме петнадесетина минути маслото с пудрата захар, от която сме отделили 3-4 с.л. за белтъците. Последователно прибавяме жълтъците, пресятото с бакпулвера брашно и прясното мляко.

Разбиваме сместа добре, изсипваме я в намаслена форма за торта и я изпичаме до златист цвят.

Върху така приготвения блат нареждаме плътно резенчетата от крушите и покриваме с белтъците, които сме разбили с отделената пудра захар. Отново запичаме пая, докато белтъците порозовеят.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Начало