Продукти:
• 3-4 круши
• 1 пакетче краве масло
• 200 г пудра захар
• 4 яйца
• 1 ч.ч. брашно
• 1 бакпулвер
• 1 к.ч. прясно мляко
Начин на приготвяне:
Обелваме крушите, почистваме ги от семената и ги нарязваме на тънки резенчета. Разбиваме петнадесетина минути маслото с пудрата захар, от която сме отделили 3-4 с.л. за белтъците. Последователно прибавяме жълтъците, пресятото с бакпулвера брашно и прясното мляко.
Разбиваме сместа добре, изсипваме я в намаслена форма за торта и я изпичаме до златист цвят.
Върху така приготвения блат нареждаме плътно резенчетата от крушите и покриваме с белтъците, които сме разбили с отделената пудра захар. Отново запичаме пая, докато белтъците порозовеят.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...