Кулинарни рецепти » Плодов сладкиш със сливи, ябълки и круши

 Плодов сладкиш със сливи, ябълки и круши

Продукти:

• 3 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 80 г маргарин
• 1 ч.ч. брашно
• 1 ч.л. бакпулвер
• 2 ябълки
• 2 круши
• 250 г сливи
• 40 г краве масло

Начин на приготвяне:

Нарязваме ябълките и крушите на тънки филийки, а сливите разделяме на половинки. Нареждаме плодовете в тавичка, в която предварително сме разтопили маслото, и ги запичаме.

Разбиваме яйцата със захарта, прибавяме разтопения маргарин и брашното, размесено с бакпулвера. Така приготвеното тесто изсипваме върху вече изстиналите плодове.

Изпичаме сладкиша в умерена фурна. Изстиналия сладкиш обръщаме в тортена чиния и по желание гарнираме с разбита сметана.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало