Продукти: (за 4 порции)
• 3 ч.ч. боровинки
• 2 ч.ч. брашно
• 2 яйца
• 100 г краве масло
• 1 лимон
• 1 ч.ч. захар
• 2 с.л. царевично нишесте
• 1 ч.л. канела
• 1 1/2 ч.л. бакпулвер
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Разтваряме нишестето в 1 ч.ч. вода. Загряваме на огъня, прибавяме половината захар и варим 1 мин при непрекъснато бъркане. Прибавяме боровинките, канелата и 1 ч.л. настъргана лимонова кора, кипваме и отстраняваме от огъня.
Разбиваме яйцата и ги смесваме с размекнатото масло, ванилията, останалата захар и 1 ч.л. настъргана лимонова кора. Разбъркваме много добре.
Пресяваме брашното с бакпулвера, прибавяме 2 с.л. вода и разбъркваме. Съединяваме с маслената смес и омесваме ронливо тесто. Оформяме топка, която оставяме 2 часа в хладилник.
Разстиламе тестото в намаслена тавичка, като правим бордче около 2 см. Отгоре разстиламе боровинките. Оставяме тавата да стои 20 мин на хладно и след това изпичаме пая в умерено загрята фурна.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...