Продукти:
• 1 1/2 пакетче краве масло
• 1 1/2 ч.ч. пудра захар
• 4 яйца
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 2 ч.л. канела
• 400 г брашно
• 150 г орехови ядки
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разбиваме в продължение на 8-10 мин маслото със захарта, прибавяме последователно жълтъците, които предварително сме отделили от белтъците, киселото мляко, в което сме разтворили содата, канелата и брашното.
Разбъркваме добре сместа и прибавяме внимателно предварително разбитите на сняг белтъци и нарязаните орехи. Разбиваме леко, докато сместа поеме добавените продукти и изсипваме в тавичка, намазана с масло и поръсена с брашно.
Печем сладкиша в умерено силна фурна, а след като изстине го нарязваме на полумесеци и поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...