Кулинарни рецепти » Хлебен сладкиш с ябълки

 Хлебен сладкиш с ябълки

Продукти:

• 400-500 г сух бял хляб без кората
• 500 г ябълки
• 3 ч.ч. прясно мляко
• 3 яйца
• 1 щипка сол
• 3 с.л. пудра захар
• половин пакетче канела на прах
• четвърт пакетче краве масло
• 1-2 с.л. галета
• 1-2 с.л. олио
• 1 ванилия /по желание/
• сол

Начин на приготвяне:

Смесваме канелата с пудрата захар. Нарязваме хляба на тънки филии. На тънки филийки нарязваме и обелените и почистени от семената ябълки.

В намазана с олио и поръсена с галета тавичка последователно нареждаме пластове от хлебни и ябълкови филийки, като обилно ръсим със сместа от захар и канела. Завършваме с пласт хляб.

Заливаме със смес от разбитите яйца, прясното мляко и 1 щипка сол. Поръсваме с галетата, която сме смесили с малко пудра захар и с ванилията /по желание/, покриваме с тънки люспици от маслото

Печем 30 мин в предварително загрята силна фурна. Поднасяме сладкиша топъл със сироп или сладък сос по избор.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало