Продукти:
• 4 яйца
• 400 г захар
• 100 г маргарин
• 1 ванилия
• 1 кофичка кисело мляко
• 3 ч.ч. брашно
• 2 ч.л. сода
• 3 ч.л. лимонтузу
• 5-6 едри дюли
• 50 г краве масло
Начин на приготвяне:
Измиваме дюлите, почистваме сърцевината им и ги нарязваме на парчета. Загряваме кравето масло с 50 г захар и задушаваме нарязаните дюли до омекване.
Разбиваме яйцата с останалата захар и ванилията на пяна. Добавяме размекнатия маргарин, а после смесеното със сода и лимонтузу кисело мляко и накрая брашното.
Разбъркваме продуктите на гладка смес, изсипваме я в намазнена и поръсена с брашно тавичка. Отгоре разпределяме дюлите и печем в загрята на 180°С фурна 20-30 минути.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...