Продукти:
• 1 кг ягоди
• 2 с.л. краве масло
• 1 кофичка кисело мляко
• 2 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. захар
• 2 яйца
• 1 ч.л. бакпулвер
• 1 кофичка сметана
• 1 с.л. захар за сметаната
• настъргана кора от половин лимон
• галета за ръсене на формата
Начин на приготвяне:
Разбиваме много добре маслото със захарта, докато получим крем. При постоянно бъркане прибавяме едно по едно яйцата. След това прибавяме киселото мляко и брашното, пресято заедно с бакпулвера. Накрая добавяме настърганата лимонова кора. Разбъркваме добре, докато получим равномерна гъста каша.
Изсипваме сместа в добре намазана с масло и поръсена с галета кръгла тавичка или форма за торта. Печем сладкиша около 30 мин в умерена фурна, изваждаме от тавичката и оставяме да изстине.
Отгоре намазваме на пласт с дебелина около един пръст разбитата сметана, към която сме прибавили 1 с.л. захар. Отгоре нареждаме ягодите, които предварително сме измили добре и сме отцедили.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...