Кулинарни рецепти » Ягодов сладкиш

 Ягодов сладкиш

Продукти:

• 1 кг ягоди
• 2 с.л. краве масло
• 1 кофичка кисело мляко
• 2 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. захар
• 2 яйца
• 1 ч.л. бакпулвер
• 1 кофичка сметана
• 1 с.л. захар за сметаната
• настъргана кора от половин лимон
• галета за ръсене на формата

Начин на приготвяне:

Разбиваме много добре маслото със захарта, докато получим крем. При постоянно бъркане прибавяме едно по едно яйцата. След това прибавяме киселото мляко и брашното, пресято заедно с бакпулвера. Накрая добавяме настърганата лимонова кора. Разбъркваме добре, докато получим равномерна гъста каша.

Изсипваме сместа в добре намазана с масло и поръсена с галета кръгла тавичка или форма за торта. Печем сладкиша около 30 мин в умерена фурна, изваждаме от тавичката и оставяме да изстине.

Отгоре намазваме на пласт с дебелина около един пръст разбитата сметана, към която сме прибавили 1 с.л. захар. Отгоре нареждаме ягодите, които предварително сме измили добре и сме отцедили.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Начало