Кулинарни рецепти » Английски пай

 Английски пай

Начин на приготвяне:

В правоъгълна тава нарязваме на малки парчета 1пакетче краве масло, а отгоре нареждаме чаени бисквити. Върху тях нареждаме почистени и нарязани на филийки или настъргани ябълки.

Разбиваме 4 яйца с 1 ч.ч. захар до побеляване, прибавяме 1 1/2 ч. ч. брашно и 1/2 ч. ч. нарязани орехи. Изливаме сместа върху ябълките и печем в умерена фурна. След изпичане поръсваме с пудра захар.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Начало