Кулинарни рецепти » Сладкиш с праскови

 Сладкиш с праскови

Продукти:

• 350 г брашно
• 200 г краве масло
• 100 г захар
• 20 г смлени бадеми
• 1 жълтък
• 1 щипка канела
• 1 ч.л. ром
• 1-2 с.л. прясно мляко

За плънката:

• 5-6 малки праскови
• 2-3 с.л. захар
• 1/2 к.ч. бадеми
• 1 к.л. канела

За бишкотите:

• 6 яйца
• 180 г захар
• 180 г брашно

Начин на приготвяне:

Разбиваме размекнатото масло до побеляване заедно със захарта. Постепенно прибавяме брашното, жълтъка, смлените бадеми, рома и млякото. Замесваме тесто, което оставяме за 30 мин на хладно място. След това го разточваме на дебела кора, слагаме го в тавичка и го изпичаме.

Разбиваме жълтъците за бишкотите с половината от захарта. След малко прибавяме 2 с.л. вода и продължаваме да разбиваме, докато сместа се сгъсти. Разбиваме белтъците на твърд сняг заедно с останалата захар. Прибавяме белтъчния сняг и пресятото брашно на два пъти към жълтъците.

Разрязваме прасковите на две и отстраняваме костилките. Подреждаме ги върху изпечения блат с разрязаната повърхност нагоре. Поръсваме ги със захар примесена с канела и със смлени бадеми. Разстиламе бишкотеното тесто около прасковите по цялата повърхност на блата и доизпичаме сладкиша.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Начало