Продукти:
• 1,5 кг кестени
• 2 банана
• 200 г захар
• 150 г краве масло
• 1 ч.ч. вода
За глазурата:
• 150 г шоколад
• 150 г захар
• 3 с.л. сварено кафе
• 2 с.л. прясно мляко
• 30 г краве масло
• 500 г сметана
Начин на приготвяне:
Сваряваме, обелваме и пасираме кестените. Сваряваме сироп от захарта и водата и при непрекъснато бъркане сипваме кестеновото пюре. Отстраняваме от огъня и прибавяме маслото.
Изсипваме сместа на масата и я разточваме на кора. Слагаме по средата обелените банани и ги завиваме с кората, така че да получим елепсовиден сладкиш, който оставяме в хладилника.
Разтопяваме шоколада за глазурата и го смесваме със захарта, кафето и млякото. При непрекъснато бъркане прибавяме маслото. Продължаваме да бъркаме, докато получим гладък крем и отстраняваме от огъня.
Заливаме сладкиша с приготвената глазура и го намазваме със сметаната, разбита с малко захар.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...