Кулинарни рецепти » Шарлота с ориз

 Шарлота с ориз

Продукти:

• 1 ч.ч. ориз
• 1 л прясно мляко
• 500 г бял хляб
• 500 г зарзали
• 60 г пудра захар

За крема:

• 500 мл прясно мляко
• 4 яйца
• 4 с.л. захар
• 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Сваряваме ориза в млякото. Нарязваме хляба на филийки с дебелина 1 см, като отстраняваме кората.

Покриваме дъното на обилно намаслена такичка с половината от хлебните филийки, върху тях разстиламе половината от ориза, а върху него нареждаме зарзалите, които сме почистили от костилките. Покриваме с останалия хляб, разстиламе останалия ориз и поръсваме с пудра захар. Печем в умерено загрята фурна.

Смесваме продуктите за крема и варим на слаб огън при непрекъснато бъркане, докато сместа се сгъсти. Разрязваме изпечената шарлота на парчета и гарнираме всяко парче с малко крем.

Автор: Мирослава Георгиева

Представяме Ви:

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало