Кулинарни рецепти » Кестени по лионски

 Кестени по лионски

Продукти:

• 700 г кестени
• 150 г захар
• 90 г масло
• 3 яйца
• малко ром
• 1 карамфил
• сметана
• олио за намазване
• брашно за поръсване на формата

Начин на приготвяне:

Нарязваме кестените по изпъкналата страна, сипваме ги в тава, напръскваме с вода и печем в слаба фурна 20 минути.

Обелваме кестените, сваряваме ги до омекване в леко подсолена вода, в която сме пуснали и карамфилчето. Пресоваме омекналите кестени, прибавяме захарта, маслото, жълтъците, рома и накрая разбитите на сняг белтъци.

Изливаме сместа във форма, намазана с мазнина и поръсена с брашно, и печем 40 минути в слаба фурна. Изваждаме сладкиша от формата след като изстине и го поднасяме със сметана.

Автор: Петя Даскалова

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало