Продукти:
• 700 г кестени
• 150 г захар
• 90 г масло
• 3 яйца
• малко ром
• 1 карамфил
• сметана
• олио за намазване
• брашно за поръсване на формата
Начин на приготвяне:
Нарязваме кестените по изпъкналата страна, сипваме ги в тава, напръскваме с вода и печем в слаба фурна 20 минути.
Обелваме кестените, сваряваме ги до омекване в леко подсолена вода, в която сме пуснали и карамфилчето. Пресоваме омекналите кестени, прибавяме захарта, маслото, жълтъците, рома и накрая разбитите на сняг белтъци.
Изливаме сместа във форма, намазана с мазнина и поръсена с брашно, и печем 40 минути в слаба фурна. Изваждаме сладкиша от формата след като изстине и го поднасяме със сметана.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...