Кулинарни рецепти » Плодов сладкиш с грозде

 Плодов сладкиш с грозде

Продукти:

• 250 г брашно
• 125 г краве масло
• 1 яйце
• 75 г захар
• 1 щипка сол

За гарниране:

• 250 г червено грозде
• 250 г бяло грозде
• 200 г заквасена сметана
• 30 г захар
• 3 яйца

Начин на приготвяне:

Сипваме брашното в голяма купа и правим кладенче в средата. В него слагаме яйцето, захарта и щипка сол. По краищата на брашното поставяме бучици масло. Омесваме тесто, оформяме го на топка и оставяме за 30 минути в хладилник.

Измиваме гроздето, подсушаваме го (по-големите зърна разрязваме на две) и го смесваме със сметаната, предварително разбита със захарта и яйцата. Намазваме тортена форма с олио и поръсваме с брашно.

Тестото разточваме на пита. Малка част от него оставяме за украса, а другата разстиламе във формата като леко повдигаме краищата. Разпределяме плънката с гроздето и сметаната отгоре и украсяваме с тесто.

Печем на 180°С около 45 минути. Поръсваме с пудра захар.

Автор: Йошка Вълчева

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало