Продукти:
• 800 г настъргана тиква
• 2/3 ч.ч. захар
• 2 яйца
• 1 пакетче сухо мляко
• 1/2 ч.ч. нарязани орехи
• 1/4 пакетче краве масло
• 1 ч.л. канела
• 1 ч.л. бакпулвер
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта на пяна. Прибавяме сухото мляко /неразтворено във вода/, канелата, бакпулвера и тиквата. Разбиваме всичко добре и изсипваме сместа в намазан с масло огнеупорен съд.
Поръсваме сладкиша с орехите и печем около 40 мин при температура 180 градуса. По желание гарнираме сладкиша с бита сметана.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...