Кулинарни рецепти » Таралежчета от кайма

 Таралежчета от кайма

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г свинска кайма от плешката
• 1 сурово яйце
• 1 глава лук
• 2 с.л. кисело мляко
• 1 филия сух бял хляб
• 4 твърдо сварени яйца
• 60 г краве масло
• 50 г фиде
• черен пипер, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Слагаме каймата в дълбока купа, прибавяме настъргания лук, разбитото сурово яйце, млякото, смления черен пипер, ситно нарязания магданоз, накиснатия във вода и отцеден хляб. Посоляваме и разбиваме с миксер, докато получим гладка пухкава смес. Оставяме сместа 1-2 часа на студено.

Обелваме сварените яйца и ги разрязваме надлъжно на половинки. Върху всяка половинка поставяме една осма от каймата и оформяме като таралежче, на което слагаме бодли от фиде, а очичките и муцунката са зърна от черен пипер.

Нареждаме таралежчетата в тава, обилно намазана с мазнина. Върху всяко таралежче слагаме парченце масло и покриваме тавата с алуминиево фолио. Печем в предварително загрята фурна. След 20 мин сваляме фолиото и печем още малко, докато таралежчетата се зачервят.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Начало