Кулинарни рецепти » Георгьовско печено агне

 Георгьовско печено агне

Продукти:

• 1 малко агне (около 5-6 кг)
• 2 кг агнешки дреболии
• 300 г ориз
• 2 връзки лапад
• 2 връзки магданоз
• 2 стръка праз (или 2 връзки зелен лук)
• 250 г краве масло
• 1 връзка джоджен
• 1 с.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме агнето, отцеждаме го и осоляваме отвън и отвътре. Почистваме дреболиите, измиваме ги добре и сваряваме, а черния дроб попарваме с вряща подсолена вода, след което накълцваме на дребни парчета.

Отделно в част от маслото и малко вода задушаваме ситно нарязания праз заедно с наситнените лапад, магданоз, джоджен, почистения и измит ориз, солта и част от червения пипер. Задушаваме до омекване на ориза, след което с плънката пълним подготвеното агне и зашиваме отвора.

Цялото агне покриваме с булото, намазваме с останалото масло и поръсваме с останалия червен пипер. Поставяме в тава върху дъсчици или клонки от вишна (без листа) и заливаме с топла вода. Печем в умерена фурна или пещ до готовност - не по-малко от 2 часа.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало