Кулинарни рецепти » Овчарски гювеч

 Овчарски гювеч

Продукти: (за 5 порции)

• 500 г кайма
• 1 к.ч. олио
• 1 глава лук
• 5 домата /пресни или от консерва/
• 5 яйца
• 150 г сирене
• 50 г кашкавал
• 5 люти чушлета
• черен пипер, чубрица, сол

Начин на приготвяне:

В загрятото олио при непрекъснато бъркане прибавяме последователно и задушаваме ситно нарязания лук, каймата и ситно нарязаните домати. Посоляваме и подправяме на вкус с черен пипер и чубрица.

Разпределяме в гювечета, поръсваме с натрошеното сирене и заливаме със смес от разбитите яйца и настъргания кашкавал, като в гювечетата слагаме и по 1 люто чушле.

Запичаме ястието на фурна и веднага го поднасяме заедно с гювечетата, като отгоре поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Начало