Кулинарни рецепти » Свинско филе с кисели краставички

 Свинско филе с кисели краставички

Продукти:

• 1,250 г свинско филе
• 200 г кисели краставички
• 200 г лук
• 100 г червени чушки
• 100 г кашкавал
• 250 г сметана
• 50 г брашно
• 50 г масло
• 2-3 с. л. олио
• сол, кимион

Начин на приготвяне:

Филето почистваме от ципите и нарязваме на продълговати ивици, които посоляваме, овалваме в брашно и изпържваме в сгорещеното олио.

Лука нарязваме на ситно и слагаме в сгорещено масло да се задушава. Киселите краставички и чушките нарязваме на ситно и прибавяме към лука. След като зеленчуците омекнат, отстраняваме от огъня и прибавяме изпърженото месо и кимиона.

Разбъркваме сметаната с останалото брашно и добавяме към сместа. Оформяме в тавичка на купчинки, поръсваме с настъргания кашкавал и запичаме в умерена фурна.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Начало