Кулинарни рецепти » Печено агне

 Печено агне

Продукти:

• 1 агне с дреболиите
• 600 г краве масло
• 800 г пресен лук
• 350 г ориз
• 200 г магданоз
• 200 г джоджен
• червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изваждаме белия и черния дроб, сърцето, шкембето и червата на агнето, измиваме ги много добре и ги сваряваме с малко вода. Оставяме да изстинат и ги нарязваме на дребно.

В дълбок тиган сгорещяваме маслото. Към него прибавяме дребно нарязания лук, ориза, дреболиите и дребно нарязаните магданоз и джоджен. Посоляваме. Сипваме малко от бульона и оставяме сместа да поври, докато набъбне оризът.Пълним агнето с приготвената смес и зашиваме с памучен конец.

След това слагаме в тава, намазваме добре с масло и поръсваме с червения пипер. Печем в умерена фурна, като от време на време обливаме със собствения си сос. За да се изпече по-добре, не слагаме агнето направо върху дъното на тавата, а върху напречно наредени дървени пръчки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Начало