Продукти: (за 4 порции)
• 600-700 г крехко месо /филе или плешка/
• 300 г спанак
• 200 г гъби
• 1 глава лук
• половин пакетче краве масло
• 2 с.л. галета
• 4 твърдо сварени яйца
• 1 к.ч. бяло вино
• 3-4 с.л. олио
• магданоз, копър
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме спанака, измиваме го и го нарязваме на ситно. Задушаваме гъбите, нарязани на парченца, и ситно нарязания лук в сгорещеното масло, докато се изпари водата. Прибавяме нарязания спанак, ситно нарязаните магданоз и копър, галетата, черен пипер и сол. Разбъркваме и задушаваме още 5 мин.
Разрязваме месото и го начукваме добре, така че да се получи по-голям лист. Върху месото разстиламе приготвената плънка и нареждаме яйцата едно до друго. Навиваме месото на руло, слагаме го върху алуминиево фолио, намазваме с мазнина, поливаме с виното и загъваме фолиото. Печем в умерена фурна.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...