Кулинарни рецепти » Руло със спанак и гъби

 Руло със спанак и гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 600-700 г крехко месо /филе или плешка/
• 300 г спанак
• 200 г гъби
• 1 глава лук
• половин пакетче краве масло
• 2 с.л. галета
• 4 твърдо сварени яйца
• 1 к.ч. бяло вино
• 3-4 с.л. олио
• магданоз, копър
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме спанака, измиваме го и го нарязваме на ситно. Задушаваме гъбите, нарязани на парченца, и ситно нарязания лук в сгорещеното масло, докато се изпари водата. Прибавяме нарязания спанак, ситно нарязаните магданоз и копър, галетата, черен пипер и сол. Разбъркваме и задушаваме още 5 мин.

Разрязваме месото и го начукваме добре, така че да се получи по-голям лист. Върху месото разстиламе приготвената плънка и нареждаме яйцата едно до друго. Навиваме месото на руло, слагаме го върху алуминиево фолио, намазваме с мазнина, поливаме с виното и загъваме фолиото. Печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало