Кулинарни рецепти » Свинско месо с чемен

 Свинско месо с чемен
(Армения)

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 кг свинско филе
• 1 глава чесън
• 1 пакетче чемен на прах
• черен и червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Счукваме обеления чесън със сол. Добавяме чемена, черния пипер и червения пипер. С приготвената паста мажем месото от всички страни.

Поставяме месото в по-дълбока тава, доливаме 1 ч. ч. вода и печем 2 часа в умерена фурна. При сервиране го нарязваме на филийки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало