Кулинарни рецепти » Дювеч

 Дювеч

Продукти: (за 4 порции)

• 250 г свинско месо
• 250 г телешко месо
• 1 к.ч. олио
• 3 с.л. ориз
• 700-800 г домати
• 1 малък патладжан
• 3 зелени пиперки
• 1 средно голяма тиквичка /около 200-300 г/
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• листа от целина
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме доматите на филии и ги слагаме в чиния. Почистваме чушките, патладжана и тиквичката, нарязваме ги на филийки и ги смесваме с нарязания на филийки лук, ситно нарязания магданоз и накълцаните листа от целина. Слагаме тази смес в друга чиния, посоляваме, поръсваме с черен пипер, заливаме с олиото и оставяме зеленчуците да престоят десетина минути, за да пуснат сока си.

Покриваме дъното на пръстен съд с половината от нарязаните домати. Отгоре разстиламе половината от зеленчуците. Върху тях нареждаме нарязаното на хапки и леко посолено месо. Върху месото разстиламе останалия зеленчук, а най-отгоре нареждаме останалите домати. Заливаме с 2 ч.ч. вода и с олиото, което е останало в чинията. Захлупваме и задушаваме около 2 часа в слаба фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало