Кулинарни рецепти » Пълнени домати

 Пълнени домати

Продукти: (за 5 порции)

• 200 г сух хляб
• 250 г кайма /смес/
• 10 домата
• 3 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 30 г краве масло
• 50 г кашкавал
• 1-2 с.л. наситнен магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме хляба на дребни кубчета и го запичаме. Изрязваме капачета на доматите, издълбаваме вътрешността и леко ги посоляваме.

Нарязваме лука на дребно и го задушаваме в олиото и малко вода.Щом омекне прибавяме каймата. Задушаваме като разбъркваме, докато месото стане дребнозърнеста маса. Прибавяме половината от вътрешността на доматите, нарязана на дребно, запечения и натрошен хляб, повече от половината от магданоза, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме и пълним доматите с така приготвената смес.

В намаслена тавичка изсипваме останалата вътрешност на доматите. Отгоре нареждаме пълнените домати с отворите нагоре, като върху всеки слагаме малко парче масло. Наливаме 1ч.ч. вода. Печем около 40 мин в умерена фурна. Малко преди да извадим от фурната, върху всеки домат слагаме тънко парче кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Начало