Кулинарни рецепти » Пълнени домати

 Пълнени домати

Продукти: (за 5 порции)

• 200 г сух хляб
• 250 г кайма /смес/
• 10 домата
• 3 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 30 г краве масло
• 50 г кашкавал
• 1-2 с.л. наситнен магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме хляба на дребни кубчета и го запичаме. Изрязваме капачета на доматите, издълбаваме вътрешността и леко ги посоляваме.

Нарязваме лука на дребно и го задушаваме в олиото и малко вода.Щом омекне прибавяме каймата. Задушаваме като разбъркваме, докато месото стане дребнозърнеста маса. Прибавяме половината от вътрешността на доматите, нарязана на дребно, запечения и натрошен хляб, повече от половината от магданоза, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме и пълним доматите с така приготвената смес.

В намаслена тавичка изсипваме останалата вътрешност на доматите. Отгоре нареждаме пълнените домати с отворите нагоре, като върху всеки слагаме малко парче масло. Наливаме 1ч.ч. вода. Печем около 40 мин в умерена фурна. Малко преди да извадим от фурната, върху всеки домат слагаме тънко парче кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало