Кулинарни рецепти » Пълнени марули

 Пълнени марули

Продукти: (за 4 порции)

• 4 марули
• 800 г агнешко месо
• 3 стръка зелен лук
• 4 с.л. масло
• 3 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме марулите от повяхналите външни листа и ги измиваме добре. Пускаме ги за 7-8 мин във вряща подсолена вода. Веднага след това ги обливаме със студена вода.

Смиламе месото. Подправяме го със ситно нарязания лук, магданоза, черен пипер и сол на вкус и омесваме каймата добре. Разлистваме марулите до сърцевината. Разпределяме отгоре каймата.

Събираме листата на марулите и ги превързваме с дебел конец. Нареждаме ги в тава. Нарязваме отгоре им и отстрани парченца масло. Наливаме малко гореща вода. Покриваме тавата с алуминиево фолио. Слагаме пълнените марули да се пекат в умерена фурна около 1 час.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Начало