Кулинарни рецепти » Зимен гювеч

 Зимен гювеч

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1 кг тлъсто телешко месо
• 1 к.ч. олио
• 3-4 глави лук
• 1 ч.л. червен пипер
• 500 г картофи
• 1 буркан консервиран зеленчук
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции и го запържваме в сгорещеното олио. Посоляваме, прибавяме лука, нарязан на тънки филийки, запържваме и поръсваме с червения пипер. Наливаме 1 ½ ч.ч. вода и варим месото, докато омекне.

Прибавяме картофите, нарязани на филийки, а след десетина минути – консервирания зеленчук и ситно нарязания магданоз. Изсипваме ястието в тавичка /или пръстен гювеч/ и печем в предварително загрята умерено силна фурна. Можем да залеем готовия гювеч с 3-4 разбити яйца и да го запечем в силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Начало