Кулинарни рецепти » Воденичарска каварма

 Воденичарска каварма

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг крехко свинско месо
• 300 г гъби
• 4-5 глави кромид лук
• 500 г свински черен дроб
• 4 с.л. мазнина
• 3-4 с.л. вино
• 1-2 люти чушки
• чубрица, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на късчета и го задушаваме в мазнина и малко вода.

Прибавяме филийките лук, а малко след това и нарязаните на кубчета дроб и гъби.

Слагаме виното и малко вода, подправяме с черния пипер и чубрицата, посоляваме и печем ястието в пръстен гювеч.

Автор: Величка Каменова

Представяме Ви:

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало