Кулинарни рецепти » Гювеч от свинско месо с ориз и сухи чушки

 Гювеч от свинско месо с ориз и сухи чушки

Продукти:

• 800 г свинско месо от гърдите
• 1 к.ч. ориз
• 3-4 сухи чушки
• 1 к.ч. олио
• 2 ч.л. черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме чушките за 1 час във вряла вода, след което ги обелваме и нарязваме на парчета. Нарязваме месото на порции, които подреждаме в глинен гювеч. Посоляваме, поръсваме с 1/2 ч.л. черен пипер и печем в умерена фурна, като през десетина минути разбъркваме.

Когато месото се запече, наливаме вода, която да го покрие, и връщаме във фурната. Изчакваме водата да кипне и прибавяме ориза и чушките. Посоляваме, поръсваме с още 1 ч.л. черен пипер, разбъркваме и наливаме гореща вода, която да покрие продуктите.

Допичаме гювеча, като не доливаме повече вода. Накрая поръсваме с останалия черен пипер.

Автор: Койна Момчева

Представяме Ви:

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало