Кулинарни рецепти » Пълнена агнешка плешка с шунка

 Пълнена агнешка плешка с шунка

Продукти: (за 6-8 порции)

• 1 агнешка плешка
• 200 г шунка
• 1 филия сух бял хляб
• 2 твърдо сварени яйца
• 1 пакетче краве масло
• червен и черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Правим разрез в плешката между ребрата и лопатката, като оформяме място за плънката.Посоляваме и натриваме с черен и червен пипер.

Нарязваме шунката на ситно и я смесваме с накиснатия и отцеден хляб, нарязаните варени яйца, 2-3 с.л. краве масло, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме сместа, пълним с нея плешката и зашиваме отвора.

Слагаме напълнената плешка в намаслена тавичка и я поливаме с останалото разтопено масло. Наливаме 1 к.ч. гореща вода и печем в умерена фурна, като от време на време обливаме плешката със сос от тавичката.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Начало