Продукти: (за 10 порции)
• 1,5 кг свинско месо
• 1-2 к.ч. разтопена свинска мас
• 500 г лук
• 2 с.л. олио
• 150 г гъби /пресни или стерилизирани/
• 200 г телешки черен дроб
• 1 ч.ч. сухо бяло вино
• 1-2 сухи люти чушлета
• 2 ч.л. стрита чубрица
• 1 ч.л. черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на по-едри хапки и го запържваме в сгорещената свинска мас. Прибавяме нарязания на тънки филийки лук и също го запържваме, докато стане стъклен.
Отделно в олиото и малко вода задушаваме нарязаните на ивички гъби и нарязания на парченца черен дроб. След това прибавяме сместа към месото с лука. Посоляваме на вкус и поръсваме с чубрицата, черния пипер и стритите люти чушлета. Наливаме виното и вода, колкото да покрие продуктите.
Разбъркваме добре и прехвърляме сместа в тавичка. Печем ястието 20-25 мин в умерена фурна.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...