Кулинарни рецепти » Рулца от овнешко месо

 Рулца от овнешко месо

Продукти: (за 8 порции)

• 1 кг овнешко меко от бута
• 500 г сирене
• 12 готови кори за баница
• 1 г краве масло
• 1 к.ч. олио
• риган, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на малки парченца и го накисваме за 1 час в олиото, към което сме прибавили риган, черен пипер и сол. Нарязваме корите на правоъгълници с размер 15х20 см, а сиренето натрошаваме на ситно.

Намазваме нарязаните кори с разтопеното масло, разпределяме върху тях сиреното и месото и ги завиваме на рулца. Нареждаме рулцата в намаслена тавичка, слагаме върху всяко по парченце масло и ги печем в предварително загрята силна фурна, докато се опекат от всички страни.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало