Продукти: (за 8 порции)
• 1 кг овнешко меко от бута
• 500 г сирене
• 12 готови кори за баница
• 1 г краве масло
• 1 к.ч. олио
• риган, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на малки парченца и го накисваме за 1 час в олиото, към което сме прибавили риган, черен пипер и сол. Нарязваме корите на правоъгълници с размер 15х20 см, а сиренето натрошаваме на ситно.
Намазваме нарязаните кори с разтопеното масло, разпределяме върху тях сиреното и месото и ги завиваме на рулца. Нареждаме рулцата в намаслена тавичка, слагаме върху всяко по парченце масло и ги печем в предварително загрята силна фурна, докато се опекат от всички страни.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...