Кулинарни рецепти » Балканска кралица

 Балканска кралица

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г телешко (агнешко) месо
• 5-6 глави лук
• 4-5 скилидки чесън
• 1 ч.ч. бяло вино
• 6-7 с.л. мас
• 1 връзка магданоз
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 люта чушка
• сол

Начин на приготвяне:

Месото измиваме и подсушаваме с кърпа. Шпиковаме с чесъна и поставяме в съда за печене. Лука нарязваме на филийки и с него покриваме месото.

В отделен съд смесваме магданоза и чушката, нарязана на ситно. Прибавяме червения пипер и виното, разбъркваме и изсипваме сместа върху месото.

Заливаме с мазнината, покриваме съда плътно с фолио и печем в умерена фурна 1 час, без да отваряме.

Поднасяме със зелена салата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Начало