Кулинарни рецепти » Балканска кралица

 Балканска кралица

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г телешко (агнешко) месо
• 5-6 глави лук
• 4-5 скилидки чесън
• 1 ч.ч. бяло вино
• 6-7 с.л. мас
• 1 връзка магданоз
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 люта чушка
• сол

Начин на приготвяне:

Месото измиваме и подсушаваме с кърпа. Шпиковаме с чесъна и поставяме в съда за печене. Лука нарязваме на филийки и с него покриваме месото.

В отделен съд смесваме магданоза и чушката, нарязана на ситно. Прибавяме червения пипер и виното, разбъркваме и изсипваме сместа върху месото.

Заливаме с мазнината, покриваме съда плътно с фолио и печем в умерена фурна 1 час, без да отваряме.

Поднасяме със зелена салата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало