Кулинарни рецепти » Коледни телешки рулади

 Коледни телешки рулади
(Франция)

Продукти:

• 500 г цяло парче телешко месо
• 3 твърдо сварени яйца
• 1 сурово яйце
• 3 глави лук
• 3-4 моркова
• 200 г зелен фасул
• 100 г натрошена среда от хляб
• 100 г краве масло
• 1 с.л. олио
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 к.ч. ситно нарязани зелени подправки (магданоз, копър, мащерка)
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме сварените яйца и ги прекарваме през месомелачка заедно с хляба и 2 глави лук. Поръсваме със зелените подправки, черен пипер и сол, прибавяме суровото яйце и разбъркваме много добре.

Разстиламе месото на правоъгълник и леко го начукваме, за да се изравни. Разпределяме приготвената плънка по дължината му и навиваме месото на руло. Зашиваме го с домакински конец.

Нарязваме останалия лук и морковите на ситно и леко ги запържваме в смес от олиото и половината от маслото. Прибавяме рулото и го запържваме от всички страни. После наливаме виното и 1 ч.ч. топла вода и печем 45 мин в слаба фурна.

Попарваме зеления фасул 5-6 мин във вряща подсолена вода. Отцеждаме и го запържваме в останалото масло. Подправяме с черен пипер и сол на вкус.

Нарязваме изстиналото руло на филийки и го поднасяме, гарнирано със зеления фасул.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Начало