Кулинарни рецепти » Коледни телешки рулади

 Коледни телешки рулади
(Франция)

Продукти:

• 500 г цяло парче телешко месо
• 3 твърдо сварени яйца
• 1 сурово яйце
• 3 глави лук
• 3-4 моркова
• 200 г зелен фасул
• 100 г натрошена среда от хляб
• 100 г краве масло
• 1 с.л. олио
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 к.ч. ситно нарязани зелени подправки (магданоз, копър, мащерка)
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме сварените яйца и ги прекарваме през месомелачка заедно с хляба и 2 глави лук. Поръсваме със зелените подправки, черен пипер и сол, прибавяме суровото яйце и разбъркваме много добре.

Разстиламе месото на правоъгълник и леко го начукваме, за да се изравни. Разпределяме приготвената плънка по дължината му и навиваме месото на руло. Зашиваме го с домакински конец.

Нарязваме останалия лук и морковите на ситно и леко ги запържваме в смес от олиото и половината от маслото. Прибавяме рулото и го запържваме от всички страни. После наливаме виното и 1 ч.ч. топла вода и печем 45 мин в слаба фурна.

Попарваме зеления фасул 5-6 мин във вряща подсолена вода. Отцеждаме и го запържваме в останалото масло. Подправяме с черен пипер и сол на вкус.

Нарязваме изстиналото руло на филийки и го поднасяме, гарнирано със зеления фасул.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало