Кулинарни рецепти » Мусака с телешко месо и тиква

 Мусака с телешко месо и тиква

Продукти:

• 800 г тиква
• 750 г телешко месо
• 100 г краве масло
• 100 г ориз
• 1 глава лук
• 200 г домати
• половин връзка магданоз
• 1 с.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Обелената, почистена и нарязана на тънки резени тиква задушаваме в малко масло и вода. Нарязваме месото на кубчета и го задушаваме в малко масло и вода. Задушеното месо смесваме със задушения лук и полусварения ориз и поръсваме с черен пипер и сол.

В пръстен гювеч редим на пластове първо тиквата, после месото с лука и ориза. Най-отгоре нареждаме резенчета домати. Заливаме мусаката с бульон, отгоре слагаме останалото масло на парченца и печем в умерена фурна. Преди сервиране, поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: Донка Димитрова

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало