Продукти: (за 4 порции)
• 800 г крехко агнешко месо, лишено от мазнини
• 1 к.ч. краве масло
• 200 г ситен булгур
• 4 глави лук
• 1 ч.л. смлян черен пипер
• канела, кимион, сол
Начин на приготвяне:
Избираме прясно заклано месо, измиваме го, подсушаваме и заедно с почистения лук прекарваме няколко пъти през месомелачка, за да се получи ситна кайма. Прибавяме смления черен пипер, сол, канела и кимион. Накисваме булгура за 15 мин, отцеждаме го и го смесваме с каймата.
Прекарваме отново сместа през месомелачка, за да получим мека като тесто кайма. Разстиламе така приготвената кайма в намаслена тавичка, заглаждаме с ножа и след това нарязваме на ромбчета. Печем ястието около 20 мин в умерена фурна. Поднасяме го топло с различни гарнитури.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...