Кулинарни рецепти » Печено месо

 Печено месо

Продукти: (за 4-6 порции)

• 1,5 кг свинско месо
• 5-6 глави лук
• 100 г сланина или пушени гърди
• 1 глава чесън
• кимион
• червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме и шпековаме месото със сланината и скилидки чесън, посоляваме и поръсваме с кимион и червен пипер.

Намазваме тава с мас, слагаме месото заедно с едро нарязания лук, наливаме малко вода и печем около 3 чаша, първоначално в силна фурна, а след това в умерена. Отвреме на време обръщаме месото и доливаме по малко гореща вода.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Начало