Кулинарни рецепти » Агнешко бутче по унгарски

 Агнешко бутче по унгарски

Продукти: (за 4 порции)

• 1 агнешко бутче
• 1 пакетче краве масло
• 1-2 глави лук
• 1 сурово яйце
• 1 твърдо сварено яйце
• 1 морков
• 10 г шунка
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 кофичка сметана
• 100 г шунка
• индийско орехче
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разрязваме бутчето и изваждаме костта. Обираме месото около костта и го смиламе два пъти заедно с лука.

Към така получената кайма прибавяме нарязаната на ситно шунка, сол, червен и черен пипер, настъргано индийско орехче, суровото яйце, настъргания морков, ситно нарязан магданоз и твърдо свареното яйце, също ситно нарязано. Разбъркваме сместа и с нея пълним бутчето.

Завързваме напълненото бутче и го запържваме от всички страни в сгорещеното масло. След това го слагаме в тавичка с малко мазнина и печем в силна фурна.

Когато извадим бутчето от фурната, освобождаваме от канапа и нарязваме на филийки, които заливаме със соса от печенето, размесен със сметаната.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Начало