Продукти: (за 4 порции)
• 1 агнешко бутче
• 1 пакетче краве масло
• 1-2 глави лук
• 1 сурово яйце
• 1 твърдо сварено яйце
• 1 морков
• 10 г шунка
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 кофичка сметана
• 100 г шунка
• индийско орехче
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разрязваме бутчето и изваждаме костта. Обираме месото около костта и го смиламе два пъти заедно с лука.
Към така получената кайма прибавяме нарязаната на ситно шунка, сол, червен и черен пипер, настъргано индийско орехче, суровото яйце, настъргания морков, ситно нарязан магданоз и твърдо свареното яйце, също ситно нарязано. Разбъркваме сместа и с нея пълним бутчето.
Завързваме напълненото бутче и го запържваме от всички страни в сгорещеното масло. След това го слагаме в тавичка с малко мазнина и печем в силна фурна.
Когато извадим бутчето от фурната, освобождаваме от канапа и нарязваме на филийки, които заливаме със соса от печенето, размесен със сметаната.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...