Продукти: (за 2-3 порции)
• 50 г шунка
• 1 филия бял хляб
• 6 средно големи глави лук
• 1 яйце
• 1 с.л. настърган кашкавал
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 50 г краве масло /или маргарин/
• 1,5 к.ч. месен бульон
• 30 г захар
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме лука и го издълбаваме.
Отстраняваме кората на хляба и го накисваме в студена вода, след което го отцеждаме. Нарязваме шунката на ситно и я смесваме с накиснатия хляб, издълбаната част от лука, нарязана на ситно, настъргания кашкавал, яйцето и ситно нарязания магданоз. Подправяме сместа със сол и черен пипер, разбъркваме я добре и пълним с нея издълбания лук.
Нареждаме напълнените лучени глави в намаслена тавичка. Отделно сгорещяваме маслото и разтопяваме захарта до кафеникаво оцветяване, прибавяме месния бульон и заливаме лука с тази смес. След това задушаваме около 40 мин в предварително загрята умерена фурна.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...