Кулинарни рецепти » Телешко в гювечета

 Телешко в гювечета

Продукти:

• 1 кг обезкостено телешко месо
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.л. доматено пюре
• 500 г картофи
• 250 г арпаджик
• 1 глава чесън
• 3-4 домата
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. стрита чубрица
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки, които запържваме в половината от олиото, докато се зачервят. Прибавяме доматеното пюре, размито в малко вода, ситно нарязания чесън, обелените и настъргани домати, дафиновия лист, чубрицата и червения пипер. Наливаме топла вода, която да покрие продуктите, и посоляваме. Захлупваме и задушаваме половин час на умерен огън.

После разпределяме сместа в 6 глинени гювечета, като по желание слагаме по 1 люто чушле. Печем четвърт час в умерена фурна.

Отделно задушаваме в останалото олио почистения арпаджик и нарязаните картофи. Щом поомекнат, ги разпределяме по гювечетата и допичаме още десетина минути. Поръсваме готовите гювечета със ситно нарязан магданоз.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Начало