Продукти:
• 1 кг обезкостено телешко месо
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.л. доматено пюре
• 500 г картофи
• 250 г арпаджик
• 1 глава чесън
• 3-4 домата
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. стрита чубрица
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки, които запържваме в половината от олиото, докато се зачервят. Прибавяме доматеното пюре, размито в малко вода, ситно нарязания чесън, обелените и настъргани домати, дафиновия лист, чубрицата и червения пипер. Наливаме топла вода, която да покрие продуктите, и посоляваме. Захлупваме и задушаваме половин час на умерен огън.
После разпределяме сместа в 6 глинени гювечета, като по желание слагаме по 1 люто чушле. Печем четвърт час в умерена фурна.
Отделно задушаваме в останалото олио почистения арпаджик и нарязаните картофи. Щом поомекнат, ги разпределяме по гювечетата и допичаме още десетина минути. Поръсваме готовите гювечета със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...